Združenje kmečkih sirarjev Slovenije

Kmetija Gartner
Image

Izpostavljeni izdelki

Bohinjski planšarski sir - Planina Laz

Bohinjski planšarski sir - dimljen

Mohant

Image

Predstavitev kmetije

Turistična kmetija Gartner, ki se nahaja v Bohinju v Triglavskem narodnem parku, ima bogato tradicijo izdelave sira in drugih domačih izdelkov že več kot dve desetletji. Znanje o sirarstvu se prenaša iz generacije v generacijo. Čez leto sir izdelujejo neposredno na kmetiji, medtem ko poleti čas preživljajo na planini v Lazu skupaj z živalmi, kjer sir izdelujejo na povsem tradicionalen način.

Image

Naša ponudba

Facebook Icon
Skute
Albuminska skuta
Facebook Icon
Siri
Trdi sir, Sir s planin, Mohant , Bohinjski sir
Facebook Icon
Maslo in smetana
Maslo, Kuhano maslo - ghee
Image related to Degustacije in ogledi

Degustacije in ogledi

Image related to Kmetija z nastanitvijo

Kmetija z nastanitvijo

Image related to Plačilo s kartico

Plačilo s kartico

Image related to Plačilo z gotovino

Plačilo z gotovino

Image related to Učna kmetija za sirarje

Učna kmetija za sirarje

Image related to Zaščitena označba porekla

Zaščitena označba porekla

Image related to Izbrana kakovost - kmečko

Izbrana kakovost - kmečko

Image

Kmetije v bližini

Sirarstvo Kramar

Zatolmin 18, Tolmin, Slovenija

041471837

Kmetija Pr' Jurk

Kališe 6, Železniki, Slovenija

031432213

Kmetija Na Ravan

Cerkljanski Vrh 24, Cerkno, Slovenija

040750983

Zakaj postati član?

Člani Združenja kmečkih sirarjev Slovenije lahko dostopajo do informacij, pomembnih za razvoj svojega dela, imajo možnost udeleževanja na izobraževanjih, ki jih izvajajo vrhunski domači in tuji strokovnjaki, nastopajo na skupnih promocijskih dejavnostih, ki so vedno odmevnejše, združenje pa je doseglo tudi dogovor glede popustov pri nakupu opreme in reprodukcijskega materiala.

 

Združenje kmečkih sirarjev Slovenije organizira redne strokovne ekskurzije v tujino, ki so namenjene predvsem ogledu dobrih praks in izmenjavi znanja.

 

Zelo pomembna sta tudi druženje članov in izmenjava izkušenj, ne le na začetku sirarske poti, pač pa ves čas razvoja in širjenja ponudbe lastnih mlečnih izdelkov.