TERMIN: torek, 8. oktober 2024, med 12.00 in 19.00
LOKACIJA: Kongresni center Brdo, Predoslje 38, 4000 Kranj
PRIJAVE: Prijavite se lahko najpozneje 19. 9. prek spodnje prijavnice.
ŠTEVILO RAZSTAVLJENIH SIROV: Na 4. Festivalu slovenskih sirov se lahko vsak ponudnik predstavi s tremi (3) siri. Največja količina sira, ki ga boste prodajali v skupni festivalski trgovini, je 30 kilogramov. Prodaja sira na Festivalu slovenskih sirov je možna izključno v skupni trgovini.
KOTIZACIJA za predstavitev na 4. Festivalu slovenskih sirov:
V vsako kotizacijo je vključenih pet (5) vstopnic, vsak prijavitelj lahko kupi tudi paket desetih (10) vstopnic po znižani ceni. Stroške degustacije sirov krije posamezni razstavljavec. V ceni vstopnice je vključen tudi prigrizek.
Okvirni program 4. Festivala slovenskih sirov:
Vabimo vas, da se nam pridružite tudi dan prej, v ponedeljek, 7. oktobra 2024, na posvetu Zgodbe mladih sirark in sirarjev, ki bo v prostorih Biotehniškega centra Naklo od 10.00 do 15.00.
ŠTEVILO RAZSTAVLJENIH SIROV: Na 4. Festivalu slovenskih sirov se lahko vsak ponudnik predstavlja s 3 siri. Priporočena količina sira, ki ga boste prodajali v skupni trgovinici je do max. 30 kg.* NAZIVI SIROV: Prosimo, da v rubriki navedete naziv sira, ki ga boste predstavljali, kratek opis sira in predstavitveno fotografijo sira – na festivalu se smejo predstavljati le nekuhani siri.* NABAVNE CENE SIROV: Pri posameznem siru prosimo da navedete tudi nabavno ceno sira (brez DDV), na podlagi katere bomo v Združenju kmečkih sirarjev določili prodajno ceno sira.* *Prodaja sira na Festivalu slovenskih sirov se vrši izključno v skupni prodajalni.
Člani Združenja kmečkih sirarjev Slovenije lahko dostopajo do informacij, pomembnih za razvoj svojega dela, imajo možnost udeleževanja na izobraževanjih, ki jih izvajajo vrhunski domači in tuji strokovnjaki, nastopajo na skupnih promocijskih dejavnostih, ki so vedno odmevnejše, združenje pa je doseglo tudi dogovor glede popustov pri nakupu opreme in reprodukcijskega materiala.
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije organizira redne strokovne ekskurzije v tujino, ki so namenjene predvsem ogledu dobrih praks in izmenjavi znanja.
Zelo pomembna sta tudi druženje članov in izmenjava izkušenj, ne le na začetku sirarske poti, pač pa ves čas razvoja in širjenja ponudbe lastnih mlečnih izdelkov.