Orešnik Je majhna družinska kmetija iz Šentjošta nad Horjulom s 30-letno tradicijo, ki se ukvarja s kozjerejo in predelavo mleka.
V domači vasi so najeli strme bregove, ki jih ni želel obdelovati nihče in leta 1991 kupili prve kozice. Sprva so mleko predelovali zgolj za lastne potrebe, po nakupu prve črede pa so leta 1998 registrirali predelavo mleka. Svoje znanje so izpopolnjevali tudi v tujini in sicer na Nizozemskem ter v Franciji.
V svoji proizvodnji se trudijo delati na čim bolj naraven in tradicionalen način. Njihovi siri so narejeni iz surovega mleka, katerega hranilne snovi so človeškemu organizmu lažje dostopne kot pri toplotno obdelanemu.
Zdrave živali, cvetoče poljane, ki se še nikoli niso srečale a pesticidi, ter skrbna izdelava sirov iz surovega mleka so zagotovilo za izvrsten okus njihovih sirov, katerih odličnost so prepoznali tudi vodilni kuharji mnogih priznanih slovenskih restavracij.