V rubriki Iz naših krajev je Radio Ognjišče poročal o 4. Festivalu slovenskih sirov, ki je bil letos obogaten s sodelovanjem treh gostinskih družin, kjer so mladi že prevzeli gostinsko dejavnost. Med njimi je izstopala Gostilna Čop iz Podkuma. Gospod Lojze Čop, tretja generacija gostincev v družini, je v pogovoru izpostavil, kako so ohranili družinsko gostinsko tradicijo, ki jo je začela njegova stara starša, in kako je podjetje prevzel pred 12 leti.
Poudaril je, da je bistvo uspeha vztrajnost in prilagajanje, ob tem pa ohranjanje lokalnih izdelkov ter tradicionalne slovenske kulinarike. Gostilna Čop ponuja tudi domače koline, divjačino, in sezonske jedi, kot so borovnice in jurčki, ter se izogiba trendovskim jedem, kot so burgerji in pice. Lojze Čop je kot najmlajši kuharski mojster v Sloveniji in redni gost v medijih pozval mlade, naj vztrajajo v gostinstvu, saj je to lahko donosna in zadovoljiva karierna pot, čeprav zahteva prilagodljiv delovni urnik.
Celoten pogovor lahko poslušate na povezavi od 20. minute dalje: POVEZAVA DO ODDAJE IZ NAŠIH KRAJEV