Združenje kmečkih sirarjev Slovenije

Vabilo na strokovni posvet: Priložnosti in izzivi certificiranih mlečnih izdelkov v Sloveniji

Kdaj: četrtek, 24. april 2025, od 10.00 do 15.00
Kje: Kmetija Pustotnik, Poljanska cesta 19, Gorenja vasVabimo vas na celodnevni strokovni posvet, kjer bomo z različnimi strokovnjaki, predstavniki institucij ter izkušenimi praktiki razpravljali o priložnostih in izzivih certificiranih mlečnih izdelkov v Sloveniji.

Dogodek je namenjen sirarjem, kmetom, gostincem, predelovalcem in vsem, ki vas zanima razvoj kakovostnih izdelkov z dodano vrednostjo.

Program vključuje:

  • Tomaž Cör, KGZS – Zavod Kranj
    Sheme kakovosti – priložnost za kmečke sirarje
  • Tihomir Matijević, Eva Vrevc Jenko, Katarina Uršič, Nejc Zajec
    Kako izkoristiti sodobna digitalna orodja za promocijo certificiranih izdelkov – trendi in realnost
  • Mojca Polak, VSGT Maribor
    Slovenski kmečki siri posebne kakovosti v gostinskih obratih
  • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
    Naša super hrana in Izbrana kakovost – pomen za potrošnike
  • Lucija Gartner, Toni Kukenberger
    Logistika v praksi: primeri dostave manjših količin B2B (GLS, Pošta Slovenije)

Dogodek se zaključi z ogledom kmetije Pustotnik in neformalno izmenjavo mnenj.

Prijava

Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna do 24. aprila 2025.


Prijava na posvet

Ali pa skenirajte QR kodo:

 

Za več informacij pišite na: kmecki.sirar@gmail.com

Zakaj postati član?

Člani Združenja kmečkih sirarjev Slovenije lahko dostopajo do informacij, pomembnih za razvoj svojega dela, imajo možnost udeleževanja na izobraževanjih, ki jih izvajajo vrhunski domači in tuji strokovnjaki, nastopajo na skupnih promocijskih dejavnostih, ki so vedno odmevnejše, združenje pa je doseglo tudi dogovor glede popustov pri nakupu opreme in reprodukcijskega materiala.

 

Združenje kmečkih sirarjev Slovenije organizira redne strokovne ekskurzije v tujino, ki so namenjene predvsem ogledu dobrih praks in izmenjavi znanja.

 

Zelo pomembna sta tudi druženje članov in izmenjava izkušenj, ne le na začetku sirarske poti, pač pa ves čas razvoja in širjenja ponudbe lastnih mlečnih izdelkov.