
REDNI OBČNI ZBOR – VABILO
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije vabi vse člane in podpornike na 26. redni letni občni zbor, ki bo potekal v nedeljo, 9. februarja 2025. Dogodek se bo pričel ob 10:00 v Orehovi vasi, kjer bomo obiskali
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije vabi vse člane in podpornike na 26. redni letni občni zbor, ki bo potekal v nedeljo, 9. februarja 2025. Dogodek se bo pričel ob 10:00 v Orehovi vasi, kjer bomo obiskali
Pogovor s podjetnikom: Siri iz surovega senenega kravjega mleka s tradicionalnimi postopki kmečkega sirarstva Kmetija Na Ravan na Cerkljanskem Vrhu je hribovska družinska kmetija. Poznana je po svojih mlečnih izdelkih in sirih, ki pri
Ohranjanje sirarske tradicije in kmečkih sirov »Zgodbe mladih sirark in sirarjev« je bil naslov posveta, ki ga je v okviru 4. Festivala slovenskih sirov pripravilo Združenje kmečkih sirarjev Slovenije 7. oktobra 2024 v Biotehniškem
Festival slovenskih sirov – mozaik okusov in arom V torek, 8. oktobra 2024, je na Brdu pri Kranju nekaj več kot tisoč ljubiteljev sira uživalo v pestrih okusih sedemdesetih različnih sirov. Na festivalu seje
Skupina slovenskih sirarjev se je odpravila na izjemno potovanje na Norveško, kjer smo se udeležili FACE konference. Z velikim navdušenjem smo se podali na ta dogodek, da bi izmenjali izkušnje, spoznali nove/drugačne pristope in poglobili
Dvodnevni sirarski tečaj SVEŽI MLEČNI IZDELKI IN MEHKI SIRI Predavatelj: IVAN LARCHER Vabimo vas na intenzivni sirarski tečaj, ki ga bo vodil priznani francoski tehnolog IVAN LARCHER. Program tečaja je prilagojen vsem, ki že predelujete
Člani Združenja kmečkih sirarjev Slovenije lahko dostopajo do informacij, pomembnih za razvoj svojega dela, imajo možnost udeleževanja na izobraževanjih, ki jih izvajajo vrhunski domači in tuji strokovnjaki, nastopajo na skupnih promocijskih dejavnostih, ki so vedno odmevnejše, združenje pa je doseglo tudi dogovor glede popustov pri nakupu opreme in reprodukcijskega materiala.
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije organizira redne strokovne ekskurzije v tujino, ki so namenjene predvsem ogledu dobrih praks in izmenjavi znanja.
Zelo pomembna sta tudi druženje članov in izmenjava izkušenj, ne le na začetku sirarske poti, pač pa ves čas razvoja in širjenja ponudbe lastnih mlečnih izdelkov.